Modding World

Ghid si sfaturi SEO

In jos

Ghid si sfaturi SEO

Mesaj Scris de adi la data de Joi Ian 10, 2013 2:31 am

De ce SEO?

SEO vine de la Search Engine Optimization, adica de la optimizarea site-urilor web pentru motoarele de cautare. Mai exact, este stiinta sau cunostinta unora prin care aduc in top un site la cautare, pentru anumite chei de cautare.
SEO este foarte important, in primul rand, pentru afaceri, deoarece SEO aduce clientii pe site. Cu cat o afacere este mai extinsa sau mai dependenta de internet cu atat este mai interesata de SEO.

Chei de cautare SEO

Atunci cand porniti optimizarea trebuie sa va hotarati, in primul rand, care sunt cheile de cautare prin care doriti sa ajunga clientii la site-ul dvs. Cheile de cautare sunt cuvinte individuale sau grupuri de 2 sau de 3 cuvinte. Cheile de cautare sunt, in general, parti din denumirea generica a produselor pe care le vindeti si/sau produceti sau a serviciilor pe care le prestati.
Pentru inceput, daca aveti concurenta mare pe cheile de cautare, utilizati chei formate din mai mult de un cuvint. Astfel sunteti siguri ca anumite cautari ajung si la dvs. pe site, altfel este posibil sa stati mult si bine pe pagina 10.

Nume Domeniu

Este recomandat din punct de vedere SEO ca numele de domeniu al site-ului sa contina cel putin unul din cuvintele cheie pentru care doriti sa optimizati.

Taguri HTML esentiale pentru SEO

Tagurile sunt elemente de cod html care definesc anumite blocuri sau sectiuni distincte dintr-o pagina web. In cadrul acestor taguri trebuie sa includeti cheile de cautare SEO pentru pagina respectiva, deoarece motoarele de cautare acorda o importanta deosebita informatiilor citite din aceste tag-uri si in final, daca considera relevant, indexeaza aceste pagini si cheile de cautare aferente.

<title>Titlu pagina</title>
Acest tag incarca titlul paginii si titlul din bara de sus a ferestrei browser-ului. Trebuie sa aveti titluri diferite pe fiecare pagina.
Nu folositi titluri mai mari de 64 de caractere, se recomanda sa fie cat mai scurte, din 2 sau din 3 cuvinte.

<meta name="description" content="Descriere continut pagina web" />
Acest tag defineste descrierea continutului paginii. Este indicat sa folositi descrieri diferite pe fiecare pagina.

<meta name="keywords" content="cheie cautare1, cheie cautare2, cheie cautare3..." />
Acest tag defineste cheile de cautare ale paginii. Folositi chei diferite pe fiecare pagina si nu folositi mai mult de 20 cuvinte cheie.

<h1></h1>, <h2></h2>, <h3></h3>...
Tag-urile heading sau capitol se folosesc pentru ierarhizarea continutului grupat arborescent al unei pagini.

<b></b> sau <strong></strong>
Tag pentru formatarea textului de tip bold. Utilizati acest tag pentru a scoate in evidenta informatii considerate importante pentru SEO din continutul paginii web.

<i></i> sau <em></em>
Tag pentru formatarea textului de tip italic. Utilizati acest tag pentru a scoate in evidenta informatii considerate importante pentru SEO din continutul paginii web.

<u></u>
Tag pentru formatarea textului de tip underline. Utilizati acest tag pentru a scoate in evidenta informatii considerate importante pentru SEO din continutul paginii web.

Continut pagina

Informatia continuta in pagina web trebuie sa fie consistenta, relevanta si sa contina cheile de cautare, repetate de cat mai multe ori, in cuprinsul articolelor. Bineinteles, repetate in mod natural in contextul literar al intelesului articolelor. Retineti ca motoarele de cautare apreciaza continutul informational unic si de calitate.
Cu cat aveti informatii care atrag mai multi vizitatori pe site, cu atat site-ul dvs. va fi mai bine cotat si de motoarele de cautare.
Unii specialisti SEO recomanda ca o cheie de cautare sa aibe o pondere/densitate de cel putin 2% din cuprinsul articolelor.
Actualizati constant continutul site-ului cu articole noi si corectati sau optimizati articolele vechi d.p.d.v. SEO.

Optimizati codul HTML pentru SEO

Din punctul de vedere al codului trebuie sa optimizati pagina, astfel incat sa se incarce cat mai rapid. Pentru acesta folositi clase CSS in loc de style, imagini optimizate si cat mai putin flash. Testati cu http://code.google.com/speed/page-speed/.
Completati atributele Alt pentru imagini cu descrierea corespunzatoare.
Completati atributele Title pentru linkuri cu descrierea corespunzatoare.
Incarcati scripturile din fisiere externe.
In final, validati paginile din punctul de vedere al corectitudinii codului HTML sau XHTML. Pentru aceasta utilizati unul din instrumentele: http://validator.w3.org/, http://xhtml-css.com/, http://www.validome.org/.

Fisier SiteMap

Daca aveti un site cu multe pagini si in special articole care se incarca din baza de date, in urma unei cautari sau in urma rasfoirii unui index arborescent, este recomandat d.p.d.v. SEO sa contruiti un fisier care sa includa linkurile pentru toate paginile site-ului dvs.
Construiti un fiser de sitemap de tip xml cu urmatoarea structura:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9">
<url>
<loc>http://www.123cursbnr.ro/arhiva-cursuri-valutare.php?istoric=17.10.2008</loc>
<lastmod>2009-11-30</lastmod>
<changefreq>weekly</changefreq>
<priority>0.3</priority>
</url>
...
</urlset>

Daca aveti mai mult de 50 mii de linkuri trebuie sa folositi mai multe fisiere sitemap, iar daca fisierul este mai mare de 100k faceti o arhiva de tip gz (sitemap.xml.gz) pentru ca fisierul sa fie descarcat mai usor.
Anuntati crawler-le motoarelor de cautare ca aveti un fisier sitemap prin editarea corespunzatoare a fisierului robots.txt. Continutul fisierului robots.txt ar putea arata astfel:
User-agent: *
Disallow: /libs/
Sitemap: http://123coduri.ro/sitemap1.xml.gz
Sitemap: http://123coduri.ro/sitemap2.xml.gz
Sitemap: http://123coduri.ro/sitemap3.xml.gz

In final, copiati fisierele care contin sitemap-ul si robots.txt in radacina site-ului (public_html).
In cazul site-urilor noi si nu numai, daca doriti sa faceti un submit al SiteMap-ului dvs. pentru toate motoarele de cautare importante, dupa ce va creati fisierul sitemap.xml folositi instrumentele disponibile pe http://www.sitemapwriter.com/.

Meniuri si linkuri

Utilizati meniuri si linkuri text in loc sau in paralel cu cele flash sau cu cele din imagini, deoarece motoarele de cautare nu pot citi decat text, nu si textul din imagini.
Textul linkurilor (ancora), dintre tagurile <a></a>, trebuie sa cuprinda cheia de cautare pentru pagina catre care se face trimitere.
Daca aveti posibilitatea, oferiti linkuri catre site-uri care activeaza in acelasi domeniu de activitate.
Daca aveti mai multe linkuri externe, catre acelasi site, nu folositi ancore diferite

Inbound links

Inbound links, IBL sau back links reprezina linkurile de la alte site-uri catre site-ul tau.
Incercati sa obtineti cat mai multe linkuri de calitate catre site-ul dvs., linkuri care sa aiba ca ancora chei de cautare ale site-ului dvs. si linkul sa duca catre pagina aferenta cheii de cautare folosite. Linkuri de calitate insemna linkuri care vin de la site-uri care au un PageRank mai mare sau egal cu 4.
Puteti obtine linkuri inbound astfel:
- Incercati sa includeti linkuri in cadrul discutiilor din forumurile tematice.
- Inscrieti-va site-ul in directoare web.
- Schimbati linkuri cu partenerii de afaceri (colbaratori, distribuitori, furnizori...etc).

Google Analytics si Google Webmaster Tools

Creati-va un cont google (Google Accounts), adaugati-va aici site-urile pe care le gestionati si utilizati instrumentele disponibile pentru optimizarea si monitorizarea acestora.
Informatii detaliate si tutoriale despre toate aceste instrumente gasiti pe site-ul Google.
avatar
adi
Administrator
Administrator

Mesaje : 96
Puncte : 245
Reputatie : 5
Data de inscriere : 02/01/2013

Vezi profilul utilizatorului http://gamefactor.wikiforum.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum